Dinant Ardennen

Vakantie Dinant Ardennen

Strategische ligging van Dinant Ardennen.

Midden in de Belgische Ardennen ligt Dinant Ardennen. Direct aan de Maas en aan de rand van het natuurgebied “Le Parc régional des Ardennes”. Dinant is een ideaal startpunt voor een heerlijke vakantie, vol rust, bezienswaardigheden en natuur. Het stadje Dinant, waar de uitvinder van de saxofoon Alfred Sax ooit geboren werd, ligt in de Maasvallei. Wie van wandelen of fietsen houdt, zit hier gebeiteld, want wandelen Dinant begint met een afstand van 6 kilometer naar de steengroeve van Purnod of naar Roch Al Penne. Wie graag langere afstanden aflegt, kan de Combi Freyr of een tocht naar de heuvels maken, van waaruit je over de Maas uitkijkt. Vlakbij Dinant ligt het Houffalize, waar u eveneens mooie wandeltochten kunt maken. Een hele leuke tocht is vanuit het vakantiehuis Ardennen vrijstaand naar de Citadel, die hoog boven alles uit torent. De prachtige Citadel is een van de bezienswaardigheden van Dinant.

Het is een belangrijke toeristische plaats in de provincie Namen. Dinant is strategisch gelegen en met de auto ben je met een kleine zestig minuten in de Belgische hoofdstad Brussel. Dinant is dan ook een heel geschikte plek om een weekend of vakantie door te brengen. De stad ligt bijvoorbeeld ook op de route van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. En Dinant ligt van oudsher strategisch tussen Keulen en Parijs. En de woonbebouwing van Dinant heeft door de jaren heen aan de beide zijden van de oevers van de Maas vorm gekregen.

Een fijne vakantie begint in Dinant.

Voor het doorbrengen van een leuke vakantie of fijn weekend is Dinant zeer geschikt. Dinant wordt niet voor niets als één van de leukere plaatsen om te bezoeken tijdens een verblijf in de Ardennen aanbevolen. Zo is een van de belangrijkste bezienswaardigheden Dinant een panoramisch uitzicht over de stad. Dit kan vanaf de Citadel van Dinant. Het mooie uitzicht en de ideale ligging van Dinant is een fantastische start om, tijdens een Vakantie Dinant, ook de rest van België te gaan verkennen en om zo de mooie bezienswaardigheden die de Ardennen te bieden hebben te gaan ontdekken.

Belangrijke weetjes voor een vakantie Dinant.

Dinant heeft in de wintermaanden ongeveer 13.000 vaste inwoners en dit inwoneraantal wordt in de zomer, wegens de komst van de vele toeristen, vele malen meer. Door de komst van de vele toeristen naar Dinant, zijn er in de loop van de jaren veel cafés en restaurants in Dinant gevestigd. De toeristen worden ook extra aangetrokken door de aanwezigheid van kastelen en abdijen in de Dinant omringende valleien. Een vakantiehuisje in de buurt kunt u zoeken op de voorpagina.

Mooie en bijzondere bezienswaardigheden Dinant.

Dinant Ardennen beschikt over een aantal zeer mooie en bijzondere bezienswaardigheden. Zo is er de Citadel met het mooie uitzicht over de Maas. De Grot La Merveilleuse voor de toeristen die meer willen weten over het ontstaan van de natuur. Tijdens de vakantie Dinant mag een cruise over de Maas uiteraard niet ontbreken. Evenmin mag door de toerist natuurlijk niet vergeten worden, om een bezoek aan de Abdij van Leffe te brengen.

Wandeltips voor wandelen Dinant.

Om de culinaire traditie van Dinant Ardennen te proeven, kun je het beste te voet gaan. Tijdens wandelen Dinant zijn de oude traditionele specialiteiten van Dinant een welkome verrassing. Zo is er de Dinantse Koek. De Dinantse Koek is een harde koek. Een koek met honing, gezoet meel en Flamiche. Als het ware een gemaakte taart van vette kaas (Romedenne). Deze taart is bedacht door een zeer slimme Belgische boerin uit Romedenne. Tijdens het wandelen Dinant is een bezoek aan Brasserie du Bocq een aanrader. Brasserie du Bocq is een schitterende traditionele brouwerij. Een Brouwerij die gespecialiseerd is in de productie van bier. Het gaat dan om bier van hoge gisting met nog een nagisting in van het bier de fles. Allemaal heerlijke lekkernijen waarvan je mag genieten tijdens je wandeling in Dinant.

Dinant is ook bekend vanwege zijn ‘Flamiche’, een kaastaartje. En, niet te vergeten het zo typische Ardens bier. Zo ligt de Leffe brouwerij op een steenworp van Dinant. Bespreek wel vooraf heel goed wie de BOB zal zijn, want wie eenmaal aan het Leffe geproefd heeft, is geneigd er nog eentje te nemen. Een hele bijzondere wandeltocht brengt u naar hotel La Merveilleuse, waar het Leffe biermuseum te vinden is. Dat is in het oude kapucijnenklooster gevestigd. Gezien het feit dat iedereen te voet is, kunt u allen van dit heerlijke gerstenat genieten. Feit is dat een week Dinant echt te kort is en ook u zult bij het afscheid van Dinant eerder het Oostenrijkse ‘Servus’ dan een ‘adieu’ gebruiken. Servus betekent namelijk dat u groet, terwijl u weet dat u terug zult keren.

About the Author

By Aw2017 / Administrator, bbp_keymaster

Follow aw2017
on jun 25, 2017